Ziua 1. Bucuresti – Khatmandu

Check-in si imbarcare pe Aeroportul International din Otopeni, Bucuresti pentru zborul cu destinatia Kathmandu, Nepal.

 

Ziua 2. Khatmandu

Sosire in Khatmandu si intâlnire cu ghidul local. Dupa formalitatile de intrare in tara, transfer la hotel si timp liber pentru reimprospatare. Se viziteaza Piata Kathmandu Durbar, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Turul panoramic include: fostul grajd regal al elefantilor, strada Freak, templul zeitei Kumari, Hanuman Dhoka – poarta catre palatul regal, templul Taleju Bhawani – cel mai vechi din zona. Plimbare cu risca. Turul continua cu vizitarea altarului Swayambhunath Stupa cunoscut ca si Templul Maimutei, cu o vechime de peste 2500 de ani. Se viziteaza si orasul antic Kirtipur pentru a admira: Chilancho Stupa, altarul Bagh Brairav si templul Uma Maheshwar. Seara, cina si cazare la hotel Landmark Kathmandu 4* sau similar, in zona Khatmandu.

 

Ziua 3. Khatmandu

Mic dejun. Se viziteaza satele Bungamati si Khokana ce dateaza din secolul XVI. Bungamati este locul de nastere al lui Rato Machhendranath, patronul vaii, iar templul dedicat acestuia este situat in centrul satului. Khokana este casa templului zeitei Rudrayani. În a doua parte a zilei se viziteaza Piata Patan Durbar, din orasul Patan, unul dintre cele trei orase regale din vale. Piata este un mixt intre vechea curte regala, ateliere artistice si temple. Retur in Khatmandu. Seara, cina si cazare la hotel Landmark Kathmandu 4* sau similar, in zona Khatmandu.

 

Ziua 4. Khatmandu

Mic dejun. Se viziteaza Piata Bhaktapur Durbar, aflata in unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din vale, Bhaktapur. Acesta se face remarcat prin arhitectura cladirilor si frumusetea templelor. Principalele atractii sunt: Palatul cu 55 de ferestre, Poarta de Aur, Poarta leilor, Templul Mini Pashupati si Templul Nyatapola. Orasul este cunoscut pentru obiectele din ceramica si puteti lua parte la o sesiune de olarit. În a doua parte a zilei, transfer catre Nagarkot, locul ideal pentru a admira vârfurile montane din Himalaya. Retur in Khatmandu. Seara, cina si cazare la hotel Landmark Kathmandu 4*  sau similar, in zona Khatmandu.

 

Ziua 5. Khatmandu – Paro (Bhutan) – Thimphu

Mic dejun. Transfer la Aeroportul International din Khatmandu pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatia Paro, Bhutan. În timpul zborului daca conditiile meteo sunt favorabile pot fi admirate vârfurile montane: Everest, Kanchenjunga si Makalu. Sosire in Paro, iar dupa formalitatile de intrare in tara, transfer catre capitala acesteia, Thimphu. Sosire la hotel si timp liber. Se viziteaza Trashicho Dzong – fortareata ce adaposteste camera tronului, numeroase birouri guvernamentale, dar resedinta de vara a staretului sef. Seara, cazare la hotel Bhutan Peaceful Residancy 3* sau similar, in zona Thimphu.

 

Ziua 6. Thimphu

Mic dejun. Turul orasului Thimphu include: statuia lui Buddha Dordenma – ce ofera o priveliste impresionanta asupra orasului, centrul de tesut Gagyel Lhundrup – locul unde sunt create tesaturile pentru hainele de ceremonie ale familiei regale, memorialul  Chorten – dedicat regelui Jigme Dorji Wangchuck, dar si un simbol al pacii, scoala de arte Zorig Chosum, Biblioteca Nationala si fabrica nationala de hârtie. Seara, cazare la hotel Bhutan Peaceful Residancy 3* sau similar, in zona Thimphu.

 

Ziua 7. Thimphu – Punakha

Mic dejun. Plecare catre Punakha, prin pasul Dochu La Pass (3.050 metri) pe parcursul caruia pot fi admirate vârfurile montane din Himalaya. Turul orasul Punakha, vechea capitala a regatului Bhutan, include: templul Chhimi Lhakhang dedicat lui Lama Drukpa Kuenley si fortareata Punakha Dzong, una dintre cele mai frumoase fortarete din Bhutan. Restul zilei timp liber. Seara, cazare la hotel Damchen 3* sau similar, in zona Punakha.

 

Ziua 8. Punakha – Paro

Mic dejun. Plecare spre Paro. Pe parcursul traseului pot fi admirate peisaje impresioanante, unele dintre cele mai vechi temple si manastiri din Bhutan. În Paro se viziteaza Kichu Lhakhang unul dintre cele mai vechi temple din tara si unul din cele 108 temple construite de regele tibetan Songtsen Gampo in secolul al VII-lea. Turul include si vizitarea Muzeului National pentru a afla mai multe despre istoria si cultura acestui regat si o vizita la o ferma locala pentru a servi un ceai traditional. Seara, cazare la hotel Naksel 4*sau similar, in zona Paro.

 

Ziua 9. Paro

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata unui drumetii (aproximativ 5-6 ore) catre Manastirea „Tiger’s Nest”, cea mai cunoscuta manastire din Buhan, datorita locatiei sale. Manastirea se afla pe un versant abrupt la 900 metri deasupra vaii si o altitudine de 3120 metrii fata de nivelul marii. Seara, cazare la hotel Naksel 4* sau similar, in zona Paro.

 

Ziua 10. Paro – Kathmandu

Mic dejun. Transfer la Aeroportul International din Paro pentru check-in si imbarcarea pe zborul cu destinatia Kathmandu. Sosire in Kathmandu si tur de jumatate de zi, ce include vizite la: templul Pashpatinath, dedicat zeului Shiva, dar si Stupa Boudhanath construita in secolul V, unde puteti interactiona cu calugarii budisti. Restul zilei timp liber. Seara, cazare la hotel Landmark Kathmandu 4* sau similar, in zona Kathmandu.

 

Ziua 11. Khatmandu – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la Aeroportul International din Khatmandu pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti.

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Nepal si Bhutan, Toate locatiile, Nepal

Verifica tarife si disponibilitate